Бюлетин - Devcon

FLEXANE – Още една възможност за защита от износване!

ITW Devcon е помогнал на много от клиентите си в решаването на най-разнообразните им проблеми в различни индустриални области, чрез добре познатите си продукти MICRO BEAD и SUPER KERAMIK

Нашите продукти Flexane също са отличен избор за износоустойчиви покрития, особено за помпи за отпадни води.

С Flexane се постига чудесна защита срещу абразивно износване, но също така и срещу ударно нараняване на повърхностите.Точно тези качества правят Flexane незаменими при изпомпването на отпадни води, където често има камъни и други частици с по–големи размери.Тази нова центробежна помпа, от реномиран производител, беше защитена с FLEXANE HP Brushable още преди пускането и в експлоатация.Благодарение на това, животът на помпата беше удължен, а производствените разходи на пречиствателното предприятие намалени.

Ремонт на корабно витло вBALTIC SHIP REPAIRS в Талин!

Естонският ферибот Baltica, дълъг около 120м, имаше сериозни повреди на винта, причинени от кавитации.Baltic Ship Repairs, заедно с партньора на Devcon Nescotech, решиха да извършат ремонта на винта, направен от специална бронзова сплав, ползвайки DEVCON Titanium P и Super Keramik L.


Кавитациите достигаха до размери 30x6cm и до 7mm в дълбочина Повредените участъци бяха почистени с песъкоструйка и обезнмаслени с Devcon Fast Cleaner. Винтът беше възстановен чрез напластяване на DEVCON Titanium P и запечатване и защита със Super Keramik L.Тази не сложна технология помогна на Baltic Ship Repairs да извърши ремонта в много кратък срок, при минимални разходи.По същия начин беше ремонтирано и страничното струйно кормило (Виж по-долу).

Лепене на неръждаема стомана с Metal Welder в Центъра за употребявани автомобили на DC!

За да отговорят на високите изисквания на Даймлер-Крайслер при строителството на новия център за употребявани автомобили, архитектите поставиха акцент върху визията на цялата конструкция. За тази цел, колоните с диаметър 500мм, изработени от галванизирана стомана, трябваше да бъдат облечени с неръждаема стомана.За да не бъде компрометирана визията на покривната конструкция, не можеше да се използват заварки, винтови или други сглобки.

Строителната компания убеди архитекта да използва продукта Devcon Metal Welder за това приложение, поради високата якост, липсата на необходимост от специална обработка на повърхностите и краткото време за втвърдяване от 20 минути. Чрез дистанционни шайби беше обезпечена минимална дебелина на слепване от 1 мм.

 

Използването на Devcon Metal Welder беше едно много чисто, екстремно бързо и икономично решение

 
Нашите партньори
Нашите партньори

Banner

www.stotinkite.com